Kamo ide webOS i da li bi kupili TouchPad za $99?

WebOStablet

webOS developeri su dobili mail koji je objavljen i na službenom blogu. Slijedeće poglavlje zapravo je održavanje postojećeg stanje. HP je najavio podršku i daljni razvoj kataloga webOS aplikacija. Taj katalog gubi smisao ako neće biti uređaja na koji će se aplikacije moći instalirati. Poruka ne donosi nikakve druge informacije tako da je ovo obraćanje developerima više reda radi.


Ono što bi moglo biti zanimljivo je da bi se TouchPad u slijedećih tjedan-dva mogao nabaviti vrlo povoljno. Kanadski Best Buy je već snizio cijenu najslabijeg modela na $99 i količina predviđena za online prodaju je rasprodana. Ako se i ostale web trgovine povedu za ovim primjerom isplatilo bi ga se naručiti. Sigurno je bolji i jači od jeftinih Android tableta, a ako ionako rasturate svoje uređaje, rootate i jailbreakate ovo bi bilo vrlo zahvalna igračka. Kasnije će to biti ekskluziva u vašem privatnom muzeju računala.


Walmart i HP na svojim stranicama imaju istaknutu cijenu od $99 i out of stock poruku. Izgleda da bi se HP u roku od par dana mogao riješiti cijele zalihe neželjenog uređaja. Istraživanje koje je objavio The New York Times pokazuje da je TouchPad bio drugi na listi najpoželjnijih. Tih 10.4% je daleko manje od iPadovih 94.5%, ali je još uvijek više od svih ostalih. :-)