Opera #fail

aplikacijelinux

Usporedim li Operu s nogometasem onda mogu reci da je rijec o odlicnom igracu svjetske klase koji, u trenutku kad se lomi utakmica i kad treba postici odlucujuci pogodak, uvijek promasi. Neki njegovi potezi odusevljavaju, neke fore je on prvi prodao, ali trenutak odluke je za njega trenutak prokletstva i on zasteka. I nikada nece biti najbolji.


Nedavno je izasla 10.50 inacica (vec je tu 10.51), ali Linux i Mac su jos na cekanju. Velikom ljubitelju Opere pozalio sam se po tom pogledu pa mi je on ukazao na postojanje UNIX inacice. Naravno da nisam obracao paznju na to sto pise pod Known Issues (tko to jos cita) i nestrpljivo sam pokrenuo instalaciju.


Zanemario sam malo cudne fontove. Opera je strahovito brza, toliko je brza u radu od ostalih preglednika da vas uhvati strah od te brzine. Pokusao sam nesto traziti na jednoj stranici, pretrazivanje je jedan od spomenutih genijalnih poteza, sitnica koja odusevljava. Vec sam mislio tvitnuti kako je nova Opera dobra...


I onda sam trebao napisati jednu poruku pa sam se drznuo koristiti nasa slova. Ups...umjesto nasih slova dobio sam ovo: ǨǦƾƹǰLjdžƮƩǐ. Hm...a na to su mislili kad su rekli input issues?! Pa Norvezani ste, niste Ameri, gdje da se spotaknete na cudnim slovima? :-(


I tako nas nogometni genijalac i dalje nastavlja po starom. Odusevljava driblinzima, promasuje priliku utakmice. Znam, ovo je trening utakmica, snapshot, budem mu dao priliku kad sluzbeno izadje, ali bojim se da ce se naci neka krtica na terenu i opet blamaza...


Ako niste primjetili (onda ste sigurno stari BBSer) ovaj je post napisan bez nasih slova. Drugacije nije ni moglo jer je pisan u novoj Operi za Linux.



Komentari

23. ožujka 2010. 21:07

K'o Sammir u Dinamu :-).

23. ožujka 2010. 22:09

Ma bit će (ili već je) Opera kao Kranjčar, svi nešto protiv njega, tata ovo-ono, nema pojma, a sad je glavni u Engleskoj :)

24. ožujka 2010. 17:55

hehe...baš sam se nasmijala..opera je baš u banani

24. ožujka 2010. 23:45

Opera je oduvijek bila vrhunski browser, ali je uvijek, ali doslovno UVIJEK morala nesto s***at.

Ja sam, recimo, koristio operu dosta dugo vremena, a potom presao na FF jer je Opera u to vrijeme strahovito lose prikazivala sve sto ima veze sa Flash-em.

Sad je, istinabog, i prebrza, ali jednostavno nema... ono nesto.