Oglas: traži se programer

posaoprogramiranje

Da ne radim copy&paste, pa da me Google ne stavi na crnu listu zbog dupliciranja sadržaja (kao što je to već danas napravio kad je uperio svojim velikim prstom na mene i optužio me da sam bot koji želi nag...iskoristiti njihovu tražilicu, a ja sam ga samo pitao nešto oko Vima), upućujem vas da pročitate post na Softwave blogu Trebam developere.


Potrebno je poznavanje tehnologija o kojima uglavom čitate na ovom blogu. Veseli vas pomisao na razvijanje web aplikacija pod Linuxom uz pomoć Djanga i slične stvari, imate naviku redovnog commitiranja, ne grizete članove tima kao tipičan SNMP, ako rikne IDE možete sve napraviti i uz pomoć običnog (ili neobičnog) tekst editora, razmišljate o onome što radite jer niste BMQJSPTŠMJR? Javite se, ako ništa drugo da popričate s tim web celebrity tipovima. :-)


Zašto je ovaj oglas na blogovima, a ne na nekom od domaćih web burzi rada kojih se, usput, namnožilo više nego gljiva poslije kiše, a nijedna ne nudi nikakav razlog više da ih se koristi? Broj posjetitelja ovih blogova u odnosu na njih je skoro pa zanemariv. Ali koncentracija potencijalnih kvalitetnih djelatnika među posjetiteljima je puno veća. Naši web poduzetnici često spominju kako se isplati oglašavati samo na stranicama koje imaju veliku posjećenost. Ta teorija stoji ukoliko je riječ o nečemu što je široko potrošno. Ako je vaša ciljana populacija usko profilna onda i vaš oglas mora biti profiliran i usmjeren. Neću dalje o tome jer to je dio jedne druge priče. Zainteresirani za posao kliknite ovdje.



Komentari

10. srpnja 2009. 12:47

Apsolutno se slažem!!!

9. rujna 2009. 22:20

Dobro, ali nije li specijalizirani job site mjesto di bi se trebali okupljati ljudi koje zanimaju IT oglasi?

9. rujna 2009. 22:22

Dobro, ali osim općih siteova postoje i specijalizirani. Zašto ne pokušat s oglasom tamo? Možda neki od njih ne napreduju brzo, ali pomalo se na njima skuplja ciljana skupina.

10. rujna 2009. 09:05

@Bojan: ponekad job site nije najbolje mjesto jer njih redovno posjećuju samo oni koji traže posao zbog toga jer ga nemaju ili ga žele promijeniti. A u ovoj struci svi koji nešto vrijede uglavnom imaju posao. I ne prate job site, ali prate blogove i ako ih oglas zainteresira oni se jave.

Razlog zbog kojeg je ovaj poziv objavljen na blogovima je što oglašavanje na job siteovima nije dalo zadovoljavajuće rezultate.