Google ubija PageRank?

blogovilinkoviprogramiranjeweb

Ovaj naslov je dobra navlakuša, barem za one koji se furaju na PageRank. ;-) Rasprava se povela na temu Toolbar PageRank brojeva koji znaju biti poprilično neažurni (do 3 mjeseca). Nije mi se dalo čitati čime se sve lamatalo u toj raspravi, pročitao sam samo kratki osvrt na stranicama Search Engine Journala. Neki SEO stručnjaci već razvijaju teze kako će Google napustiti PageRank algoritam i kako će netko drugi ispuniti prazninu. Ono što bi Google mogao učiniti je da taj PageRank učini nevidljivijim kako bi obeshrabrio aktivnosti bildanja PR-a.

Blog iface thoughts o dizajniranju URL-ova.

Daily Blog Tips donosi kratki interview s Jeffom Atwoodom (Coding Horror). Vidim po nekim zadnjim temama da je na DBT-u dosta aktualna tema o tome kako zaraditi blogirajući. I kod nas mnogi sanjaju o tome, Zombix je čak poduzeo i konkretne korake (060 broj, moneybookers), ali svi su još predaleko od toga da bi im blog bio jedini izvor prihoda. Zaboravite na pisanje zbog novca (osim ukoliko ne pišete o novcu), pisanje bloga se može isplatiti, ali isplata dolazi u različitim vrstama nekonvencionalnih valuta koje imaju vrlo malih dodirnih točaka s malim šuškavim zelenim papirićima.

Što su to mikroformati i zašto bi trebali voditi računa o njima? theWebWire.

Perl. Samoparodija. Znate li što radi ovaj kod: my @result = (1, 3 ,5) ¥ (2, 4, 6)?

dd i kako mu pomoći da javi prolazno vrijeme.

AJAX je ubrzao doživljaj weba, stranica se ne mora više cijela ponovno učitavati, zar ne? Svako dobro za neko zlo, nije teško naći AJAX stranicu koja je zapravo sporija i lošija od one stare. Prigodni članak: How JavaScript is Slowing Down the Web (And What To Do About It).

To je to. Završavam izbor linkova iz Clipmarksa. Opet sam mu se vratio nakon dužeg vremena, bolji mi je za korištenje od Google Notebooka, ali u jednom je trenutku kod koji ga vrti počeo nekontrolirano rasti pa sam ga prestao koristiti zbog predugih učitavanja. Čini mi se da bi im koristio link iz prethodnog poglavlja.