Digitalni kiosk

kioskopen source

Izašao je novi o3 koji piše o upotrebi FOSS programa u poslovnom okruženju. Novi broj je posebno zanimljiv za Ruby i Nginx korisnike. Prvi članak piše o Mongrelu, njegovim klasterima i Nginxu. Ostale teme su OpenVPN, Enterprise WiFi, HTTP Global Server Load Balancing (opet Nginx), Varnish Cache, Deploying Globally Distributed Rails Apps. o3 je besplatan i dostupna je arhiva prošlih brojeva.

Developerima će biti zanimljiv ACM Queue. Web site im je malo neugledan, ali magazin je dobar. Nije besplatan, ali dio sadržaja je dostupan u arhivi. Ne sjećam se po kojoj šemi sam dobio pretplatu na njega, ali zato mogu Joelovim ljubiteljima poručiti da je u novom broju ogroman interview s njim i još preko nekoliko zanimljivih tema.

Još jedan od slobodnih magazina je Free Software Magazine. Moram priznati da njega samo na brzinu 'prelistam' i ne pratim ga detaljno, ali ako netko može reći koju riječ više neka izvoli.

Javaši su uvijek imali razlog za čitanje SD Timesa, skoro svim web developerima je zanimljiv AjaxWorld Magazine, a SYS-CON Media ima još ponešto svojih izdanja dostupnih u pdf formatu.

Stari sam pretplatnik Linux Journala (imam i njihovu majicu iz prošlog stoljeća s kineskim horoskopom na leđima i natpisom Year Of The Linux sprijeda :-) ), ali i nepretplatnici mogu s malom odgodom pratiti ono o čemu piše LJ jer većinu sadržaja (a možda i sve, nisam provjeravao) objavljuju i na svojoj web stranici.



Komentari

14. kolovoza 2007. 09:14

Redovito "prelistam" i GNUzilla magazin koji se bavi novitetima sa Linux scene i recenzijama nekih alata