Reprodukcija

.hr webblogovi

Kao što su neki primjetili moje prognoze za ovu godinu su pogodile dobar dio zbivanja.

Jedna od stvari koju sam najavio bila je i pojava prvih pravih video blogova pri čemu sam mislio na nešto poput Rocketbooma, a ne na amaterske pokušaje kakve smo već imali priliku vidjeti na domaćoj sceni.

I eto, kreće se...ReProdukcija.TV je tjedni video podcast koji se bavi domaćim i stranjskim IT temama. Iz povjerljivih izvora saznajem da se D1a svega sjetio, ReAnima realizira, a Dadu su uzeli zato jer se kuži u te stvari. Naziv cijele stvari je eMisija, a prva epizoda je online. Već sam Dadi predložio da to malo isjeckaju jer je 145MB dosta veliko i za ova širokopojasna vremena. Tehnička izvedba je ok (slutim da je to napravljeno na Macu ;-) ), jedino je zvuk malo bačvasti, ali obećali su da će to popraviti.

Kaže stara narodna da se prvi mačiči bacaju u vodu, pa sasvim sigurno u 2. epizodi možemo očekivati intro koji pokazuje kako voditelji izlaze iz vode. Narod je okrutan, eMisija br. 1 sigurno nije za bacanje u vodu. Osim za ono slavljeničko. Dok je D1a malo samozatajan, Dado je pokazao sav raskoš svojeg talenta, kamera ga voli, a jedini nedostatak u eMisiji je trenutak kad je Dadu prekrila grupna slika nekakvih playera. To je bio trenutak za krešendo u kojem bi Dado izvirivao čas s jedne, čas s druge strane, pa malo s vrha te slikovne piramide.

U slijedećim eMisijama očekujem da dečki pokažu pravo lice domaćeg ajtija. Ne priznajem nikakve likove u kravati, ispred urednog stola, s monitorom na kojem je neki oku ugodni krajobraz. Zna se kako izgledaju radni stolovi pravih informatičara i zna se gdje se razrađuju strategije i razgovara o algoritmima. U opskurnim birtijama, uz krigle piva na pepita stolnjaku koji misli da je veš mašina stvorenje iz bajki kojim mama stolnjak plaši zločesto dijete stolnjak.

Heh, jeste li zapazili lucidnu diverziju pokvarenog voditelja? Dado priča okolo da su njega uzeli samo zato jer se kuži u te stvari, a sajt se zove reprodukcija? ;-)



Komentari

9. lipnja 2007. 21:09

Lijepo da je i u nas netko napravi nekakav IPTV, na prvi pogled cine mi se ko onaj digg-tv...