Kalendarij

aplikacijeblogoviweb

Još jedan iz Kiko ekipe piše o naučenim lekcijama. Da li je Richard White nešto naučio možete provjeriti na njegovom novom projektu: SlimTimer. Nakon brzog upoznavanja čini mi se da SlimTimer nema ništa što bi me natjeralo na povratak ili korištenje te aplikacije. Da li to znači da Richard nije ništa naučio?

Spomenuo je 30 Boxes kao site koji ih je zaista iznenadio (za razliku od Google Calendara) pa sam ga ponovno posjetio. Izgleda da sam prije samo pogledao demo kad moja default prijava za te vrle 2.0 webove nije prolazila. Nakon malo dužeg upoznavanja, nego što je to bio slučaj sa SlimTimerom, čini mi se da bih od svih tih online kalendara 30 Boxes jedan od boljih, sučelje je dobro, skoro intuitivno...ali ipak cjelokupni dojam nije dovoljan da me natjera na, makar i probno, korištenje...

Danas sam naletio i na zanimljiv blog Jamesa Higgsa. U ASP.NET Postbacks and Viewstate Considered Harmful otkriva kako većina ASP.NET developera nema pojma kako zapravo rade Postbackovi i Viewstate, a u to sam se i sam uvjerio. How to be a developer and remain sane je putokaz za developere, s težištem na to kako se ponašati na poslu te odnositi prema menadžerima i kolegama.

James donosi i link na jako zanimljiv TiddlyWiki koji je napisan u JavaScriptu i za izvođenje vam treba samo neki od novijih preglednika (Firefox, IE, Safari, Camino...trenutno nije podržana Opera). Cijeli TiddlyWiki nalazi se u jednoj html datoteci koju trebate spremiti na disk i otvoriti kada želite koristiti. TiddlyWiki je idealan za USB stick.