Izrezivanje

ostale male stvariprogramiranjeweb

Google širi svoj spektar servisa. Najavljuje se Google Notebook. Ako ste nestrpljivi i ne možete čekati do slijedećeg tjedna, probajte Clipmarks. Uz del.icio.us i Google Reader to je web aplikacija koju najčešće koristim.

Još niste odlučili baciti u vode programiranja, polako isprobavate prstom vodu i neodlučni ste. Možda će vam Learn to Program, Chris Pinea, omogućiti lakši ulaz u vodu. A još ćete biti kuL jer znate Ruby. ;-)

Osamdesete su po mnogo čemu bile zanimljive, a događaji i trendovi iz tih godina imali utjecaj i na današnju popularnu kulturu. Gadgets now and then - part 1 donosi zanimljivu usporedbu različitih stvarčica iz onog i ovog vremena. Fosfor Gadgets je zanimljiva stranica uz pomoć koje sam došao na još zanimljiviju na kojoj sam otkrio svoj stari TI-30.



Komentari

12. svibnja 2006. 20:59

A ovo: http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?st=1&c=981

Blast from the past! :)

12. svibnja 2006. 21:04

Njega sam imao prilike upoznati na FF-u. Radili smo Lisp i Prolog na njemu. :-)

13. svibnja 2006. 14:57

Evo nesto slicno del.icio.usu: http://www.aboogy.com/, s tim da je ovo djelo dvaju domacih blogera, s, po meni, ljepsim i ugodnijim suceljem. :)

13. svibnja 2006. 17:46

Vidio sam već aboogy, nije teško imati ljepše sučelje od del.icio.us-a, ali njegovo najvažnije oružje je funkcionalnost. Imam ga u izborniku od preglednika, kad sam na stranici stisnem par tipaka, pojavi se popup, dodam tagove ili prihvatim ponuđene, lupim enter i nastavim što sam radio. Mislim da sam se i prijavio na Aboogy, ali nakon testnih 5 minuta nije mi dao razlog da ga i dalje koristim. Što ne znači da je loš, samo mi nije 'legao'.

14. svibnja 2006. 23:09

aboogy sprema nekoliko novotarija, a između ostalog i dodavanje linkova jednim klikom na bookmark toolbar. Funkcija bi trebala zaživit već za koji dan. Ko zna, možda ti ovaj put legne bolje ;) Pozdrav!

15. svibnja 2006. 07:36

Ako mislite polako implementirati funkcionalnosti koje ostali slični servisi imaju onda ćete uvijek kaskati za njima. Ja bih vam preporučio detaljnu analizu tržišta i da pokušate napraviti nešto što drugi nemaju. Poraditi na jednostavnosti sučelja. Bilo bi najbolje kad bi uglavili administraciju u osnovno sučelje, a ne da je na posebnoj stranici. Combo boxovi nisu in, korisnik bi odmah trebao imati uvid u mogućnosti, a ne da mora klikati na box da vidi ostale opcije (1. odaberite akciju). Podjela po kategorijama i kutijice po njima također više nisu in. Trebate tagove. Ono što bi mene privuko je integracija s preglednikom tj. da mogu imati informaciju koje sam stranice posjećivao i kada, kada je stranica dodana...