Horror

događaji

Horror od intervjua sa Stallmanom, kojeg je u Jutarnjem objavio Željko Ivanjek, ostavlja me bez riječi. Glupa pitanja koje novinari postavljaju glupim teen zvijezdama su teška životna filozofija nasuprot masakru kojeg je napravio Ivanjek. Njemu bi trebalo oduzeti dozvolu za pisanje.

Ekipa koja radi Online prilog u Jutarnjem je puno sposobnija i upućenija i nije mi jasno zašto razgovor nije obavio netko od njih, a ne čovjek koji će ostati upamćen po ulozi u Masakru novinarskim perom.



Komentari

10. ožujka 2006. 14:48

Zao mi Stallmanovog vremena kojeg je potrosio razgovarajuci " do duboko u noc", s postovanom gospodom. fantastican komentar je ostavio izvjesni dlasic

10. ožujka 2006. 16:59

Jesus! Nadam se da ce od danas pisati osmrtnice - to bi mu super lezalo. Neka za probu napise svoju... Tako intrigantnu, kompliciranu, vaznu i zanimljivu osobu on pita onakva rudimentarna, van konteksta i debilna pitanja? Nazivati taj intervju "horror od intervjua" je uvrijeda za navedeni zanr.

10. ožujka 2006. 17:21

Cijeli dan tražim taj "GNU's non Unix" koji se spominje u tekstu i nikako da ga nađem. :-)

10. ožujka 2006. 17:50

Najsmjesnije pitanje: "Što mislite o mitu popularne kulture o kompjutorskom stručnjaku i tajnim službama?" "Preformulirat ću pitanje. Gledate li filmove?"

Što mislite o prikazu Toma Wolfea o počecima kompjutorskih čarobnjaka? - Ne znam ništa o tome, ne znam tu osobu.

10. ožujka 2006. 20:05

Božesačuvaj. Oličenje onoga što novinarski članak ne treba biti. Užasno složeno, puno pogrješaka (što gramatičkih, što u izrazima i notornih gluposti ("svakome je korisniku jasno što su korporacijski Windowsi, a što besplatni GNU’s Non UNIX ili "). Mislim da je dotičnom Tomislavu Medaku koji je omogućio intervju sada žao.

Inače, jako mi je žao što sam prekasno saznao za predavanje i nisam stigao organizirati prijevoz i ostale stvarčice do Zagreba... Al' bit će bolje valjda :).

10. ožujka 2006. 21:10

Intervju je naprosto odlican jer pokazuje svu Stallmanovu glupost i zatucanost. Najbolji mi je onaj dio o "receptima" kojim apokusava uvjeriti "svekoliko pucanstvo" kako je kradja stoljeca zvana Open source upravo "prava stvar za nas"! Svi oni koji su bili ovih dana u novinarskom domu ili na FER-u i slusali tog idiota i sami nisu puno bolji od svoje prasaste zvijezde kojoj bi itekako dobro dosla jedna oveca dijeta! Hahahahaha, kakav kreten!

11. ožujka 2006. 01:55

@math_baby:

Da sam procitao samo tvoj post, ignorirao bih ga. No navratio sam i do tvog bloga i ponukan sam ipak napisati nesto.

Ocigledno uzaludno trosis tu svu energiju na hranjenje svoje ignorantnosti i ogranicenosti, steta jer imas dar govora ali trosis ga na sranja (vuche oprosti!). Nasla si pogresno mjesto da trazis paznju, nitko ovdje ne promovira Linux niti neku Open Source filozofiju, makar vjerujem da ju vecina nas podrzava, no tolerantni smo i ne blatimo ostale. Post je o samom novinaru i njegovoj profesiji, ne o Stallmanu , dakle lupetas gluposti i flejmas.

Ukoliko si toliko ekskluzivna sto se tice Microsofta i zapadnih vrijednosti, kako to da drzis svoja intelektualna dobra upravo na (po tebi) i aplikaciji koja garantirano sadrzi najmanje 20% open source koda? Licemjerna si, to JE jadno.

Aj vuche, ostavi komentar makar jedan dan i onda ga obrisi zajedno sa matematickom bebicom, nije bed :)

11. ožujka 2006. 08:53

Na blog.hr servisu sam ostavljao sve komentare, ali ovdje to ne namjeravam. math_baby spama, flejma i vrijeđa, a takvi komentari će biti obrisani. Ukoliko nastavi s takvom praksom slijedi standardna procedura, kako kaže njezin provider: In case of abuse please contact: abuse@xxxxx.hr.

11. ožujka 2006. 15:49

OK, brisi! :-)

12. ožujka 2006. 11:36

Sto se tice intervjua, cudim se sto je covjek uopce odgovorio na toliko pitanja nakon sto je odma na pocetku mogao vidjeti koja ce to debilana biti. A sto se tice math_baby - don't feed the trolls ...

13. ožujka 2006. 09:10

A bilo je tako lijepo i mirno dok se nija pojavila opet ova matematička spodoba sasvojim teorijama i spamanjem...da barem našto pametno kaže...

13. ožujka 2006. 12:23

Mislim da ćemo se svi složiti (i proslaviti) ako se math_baby bana po svim mogućim postavkama....od emaila...preko nick-a..IP-a...boja čarapa....gaća...jer niti koristi konverzacji niti ima šta pametno za reć....

@math_baby...gle tu imaš istomišljenike pa daj vi svi skupa zaGangajte jednu ojkalicu Microsoftu....po mogućnosti Gates-u pod prozor....naravno istetovirani svim mogućim M$ obilježjima i parolama...

http://www.cooltechzone.com/index.php?option=content&task=view&id=1645

Vuče daj to sasjeci u korijenu da ne počne trovati i tvoje novo obitavalište u šumi :)