Brzi pregled II

linkovi

MySQL AB ima novog djelatnika. Jim Starkey, tvorac baze podataka Interbase (koja ima i open source inačicu Firebird), prodao im je svoju kompaniju Netfrastructure, Inc, i započinje raditi puno radno vrijeme na MySQL bazi. Njegov odlazak će zacijelo imati velik utjecaj na daljni razvoj Firebirda. Pripćenje i komentare zajednice pročitajte na Firebird News stranicama.

Pretpostavljam da većini od vas ne otkrivam ništa novo, ali tek danas sam isprobao meebo (omogućava korištenje messengera AIM|ICQ, Jabber|Gtalk, Yahoo, MSN samo uz pomoć web preglednika) i sigurno ću ga i dalje koristiti u slučajevima kada je korištenje običnih klijenata onemogućeno. Odaziv prilikom korištenja servisa je izuzetno brz i skoro da se ne razlikuje od 'pravih' klijenata.

Izgleda da nisam jedini koji misli da John C. Dvorak uglavnom valja samo gluposti (između ostalih mjesta možete ga čitati i u našem mjesečniku Bug) i da ne zaslužuje da se troši papir na njegove riječi. Na stranici John C. Dvorak is Nuts, koja ima podnaslov The truth about a crazy old man, možete potpisati peticiju koja ima za cilj zaustaviti Johnovo prosipanje bisera.

Blender nije zaokupio pažnju naše 3D zajednice, valjda zato jer svi ionako koriste piratske inačice Maye ili Max 3D-a. Provjerite njegove mogućnosti i galeriju radova.