Blog.hr

Kompanija Linux


Borja.org se žali na naslovnicu prošlotjednog broja Lidera na kojoj se rastegnuo naslov "Menadžeri na kokainu", i navodi to kao razlog više da ga prestane kupovati. A što bi onda rekao na ono što se pojavilo u novom broju? Vanja Figenwald je pripremio članak pod naslovom "Neformalni timovi daju bolje rezultate", a kao ilustraciju spominje ovo:

U kompaniji Linux okupljen je tip od 20 ljudi koji su zaposleni u različitim tvrtkama, žive u različitim vremenskim zonama i bave se različitim poslovima. Taj je tim u samo 29 sati uspio stvoriti pouzdanu zaštitu sustava od virusa koji je njihovu softveru našao slabu točku. Za taj bi posao njihovim kolegama u timu srodnih zanimanja i uvjeta trebali tjedni ili mjeseci. Linux je tako bio uspješniji u rješavanju problema od svoga konvencionalnije strukturiranog protivnika Microsofta.

Kompanija Linux? Virus koji je softveru te kompanije našao slabu točku? Neformalnost Linux tima daje mu veću prednost pred Microsoftom nego što ju je zec ikada imao pred kornjačom?

Izgleda da je taj tekst nastao brzom copy&paste&prevedi metodom bez prevelikog razumijevanja sadržaja i stvari o kojima se piše. Izgleda da je stvarno pravo vrijeme da se Lider skine s liste časopisa koje kupujem. A baš sam mislio pomoći premijeru u pisanju strategije. ;-)