Java 6 i Put u Vegas + SF

događajidomaćeitostale male stvariprogramiranjeweb

Java 6 i dva linka

Sun je izdao novu Javu 6, vijest o tome pročitah na InfoQ stranicama gdje je prije par mjeseci navedeno Top 10 New Things You Need to Know About Java 6. Jedna od ključnih stvari u novoj Javi su poboljšane performanse. Ovisno o tome što su pojedinci testirali, spominje se 5%-20%, 50% ili čak 100% brže izvršavanje. Ja sam se ostavio Jave, ali zanima me kako na njoj radi novi Eclipse, i to još na 64 bita.

Čeprkajući okolo, da vidim što drugi kažu o tom izlasku, ponovno sam naletio na jedan dobar site, TheServerSide.com (u podnaslovu mu stoji Your Enterprise Java Community; enterprajz, fuj-fuj buzz), a otkrio sam i jedan novi (barem meni), dzone.com (u podnaslovu fresh links for developers).

Web2Vegas

Microsoft i T-Com organizirali su nagradni natječaj koji može najboljim asp.net developerima osigurati put na MIX07 konferenciju u Las Vegasu. Kratak sažetak možete pročitati na stranicama Buga.

SF

Ovo je zanimljiv SF tjedan, pregled možete vidjeti na NOSF-u, a poseban biser je domaći SF film Gosti iz galaksije. U to vrijeme je i samo snimanje SF filma u domaćoj (ok bili su tu i Česi) produkciji bio čisti SF. Zanimljiv je komentar na imdb-u...

Nice looking ladies, brief nudity, acceptable (extraterrestrial) kids with a robot nanny, a few special effects and a confusion of genres: A comedy with piles of dead bodies ? Sci-fi built on one person's imagination ? Still, there are some nice moments, e.g. the girls locked up in the kitchen with the "bleeding" monster. The prevailing impression is "soft". Take your grandchildren to view this movie.



Komentari

11. prosinca 2006. 20:28

da, bogme ova 6-ica Jave malo naglo došla, neki još nisu prešli niti na 5-icu ,a 6-ica je već tu. Što se tice brzine, vec od verzije 1.4 je java znatno brza nego prethodne verzije. Ja trenutno tošim 5-icu i Eclipse, radi savršeno na P4 2Ghz i 1Gb RAM-a, a vjerujem da sasvim dobro radi ina upola slabijim strojevima. Od novih feature-a u 6-ici najviše se hvale poboljšanjima na web servisima, podrškom za skriptne jezike i još nekim sitnicama poput desktop klase, koja sad ima baš ono što mi je često falilo: metodu open(File file) koja otvara danu datoteku s defaultnom aplikacijom na "dole ležećem" os-u :-) Možda se cini banalno, ali dosada to napraviti a da radi na svim podrzanim os-ovima je bilo muka ježeva.

12. prosinca 2006. 11:44

TheServerSide je stari, ali dobar jSajt. :-) A na DZone se u zadnje vrijeme previše linkova provuče u feed - prije ih je bilo manje (naravno najkvalitetnijih).