RedHat objavljuje pobjedu, Novell se predao?

linuxmicrosoft

Ovo su bili teški dani za RedHat. Najprije Oracle pa zatim Microsoft i Novell loše su djelovali na njihove dionice koje su polako počele padati. RedHat je priopćio da je to zapravo pobjeda za Linux. Čini mi se da najbolje viđenje cijele te zbrke daje Daniel Lyons u Forbesu: Novell: We Surrender. Optimizam koji stiže iz RedHata ima svoju osnovu, broj korisnika i pogled dugoročni pogled na kretanje dionice daje im za pravo. Tako da se vrlo lako može dogoditi ono što tvrde: We will be here in one year, Novell will not.

A gdje je Microsoft u cijeloj toj priči? Timeo Danaos et dona ferentes. Ne vjeruj Danajcima ni kad ti darove donose. Divide et impera. Zavadi pa vladaj. Taktika je poznata. Niste valjda pomislili da je Microsoft zaista priznao da je open source bolji?



Komentari

4. studenoga 2006. 08:01

Na ima jedan vrlo pesimističan pritup cijeloj stvari.

5. studenoga 2006. 13:45

"Niste valjda pomislili da je Microsoft zaista priznao da je open source bolji? ", pitra se Vuk. Naravno da nismo. Microsoft nema sto priznati jer, naprosto, open-source nije bolji. :)

Citacima slashodota preporucujem: manje slashdota, vise microsoft watcha! :)

5. studenoga 2006. 13:51

Znam da je ovo offtopic, mozes to i pobrisati, ali Vuce, jesi li probao malo Microsoft Web Expression (nedavno je izasla beta)??? Dojmovi? Komentari?

5. studenoga 2006. 22:55

Da li ti misliš da je open source bolji?

6. studenoga 2006. 16:05

Da citiram sina Petra: "". :-)

@math_baby: kako nikada nisam koristio (duže od nekoliko trenutaka) niti FrontPage niti Dreamweaver tako me ni MWE ne zanima toliko da bi na njega potrošio vrijeme kojeg nemam.

7. studenoga 2006. 14:21

RadHat rulz, pogotovo su mi simpaticni otkako su kupili JBoss

9. studenoga 2006. 00:20

math baby je živa, wtf