Poslužitelji

poslužiteljiweb

FastCGI i IIS

Microsoft je izdao FastCGI komponentu za IIS (technical preview). To će omogućiti jednostavnije pokretanje različitih Python web okruženja te Ruby On Railsa na IIS-u.

Web hosting

HostingFU se osvrnuo na Netcraft istraživanje koje navodi brojku od preko 100 milijuna istraženih web poslužitelja. Scott Yang spominje i predviđanja o padu malih web hosting kompanija ukoliko veliki igrači stupe na scenu. Bez obzira na ulazak velikih igrača klasični web hosting pomalo gubi smisao. Oni koji razvijaju web aplikacije polako migriraju prema vlastitim serverima (VPS, dedicated) dok ostali korisnici sve više traže konkretne servise i rješenja. Kod nas još uvijek vlada letargično stanje, još uvijek se pojavljuju mali one man band hostinzi, dok ostali baš ne pokazuju težnju da zakorače na slijedeću stepenicu web hosting evolucije.

Kako pokrenuti forum?

Pokrenuti forum je lako, instalira se neki forum, zaspamaju se news grupe i novi članovi navale kao muhe na...tako to vide naši (i ne samo naši) vrli forum poduzetnici. A List Apart donosi članak How to Be a Great Host koji se malo detaljnije pozabavio tom problematikom.