Bloger.hr: mnogo se k[va|ur]či

.hr webblogovi

Blogosferom se već proširio glas o Bloger.hr pa ste vjerojatno već pročitali razmišljanja drugih. Najavna stranica novog servisa (ili onoga što će to već biti) jako podsjeća na reklamu koja je nedavno bila u informatičkim tiskovinama i u kojoj se isticala rečenica "kad se već kurčimo brojkama". Takvim nastupom Matija Babić je želio lupiti šakom o stol i prekinuti diskusije o tome koji je domaći portal najposjećeniji. Bloger.hr-u u podnaslovu stoji mnogo smo jači. Izgleda da je Matija počeo lupati šakom o stol i prije vremena...

Što može donijeti Bloger.hr? Pokušao sam malo pretražiti njihov forum da vidim da li bi se tamo mogla pronaći kakva naznaka, glasina ili nešto slično što bi nama nestrpljivima moglo odati što spremaju. Prvi pokušaji korištenja tražilice na forumu rezultirali su porukama Runtime Error te Server Error in '/' Application. Uspio mi je jedan upit koji mi je vratio da za bloger.hr ima 0 rezultata. I onda opet samo greške. I to i prijašnja iskustva s njihovim stranicama mi govore da konkurente neće nadjačati superiornom tehničkom izvedbom.

Budući da ih odavno ne posjećujem (osim što ponekad samo pogledom preletim stranicu) nisam primjetio da su angažirali iskusnog bbsera i blogera Dragana Antulova. Borja je to spomenuo u jednom od dva svoja posljednja posta u kojima se intezivno bavi domaćim blogovima i aktualnim zbivanjima: Bloger.hr i Stanje blogosfere. Može li Dragan utjecati na to da njihov servis napravi kvalitativan odmak od konkurencije? Bloger.hr ima sličan afterburner kojeg je imao i Blog.hr: forum. Mogu li i oni krdo svojih korisnika natjerati u blog kas kao što je to uspjelo Anderlonu? Da li je njihovo krdo jače? Taj svoj stampedo Matija može pojačati svojim grlima koji bi u tom slučaju morali raditi dupli posao, ili je on zamislio da se sadržaj portala i blogova preklapa? On zacijelo neće pustiti da zanimljiv sadržaj ostaje neiskorišten, samo da li ima dovoljno strpljenja da čeka da se iz gomile izdvoji ono što vrijedi? Lupanje šakom o stol tu mu neće pomoći.