Blog.hr

Statistika i upadi


Ne znam kako vama, ali meni je statistika oduvijek bila zanimljiva. Uvijek su mi bile zanimljivije igre koje su u sebi sadržavale statistiku. Zato je Hattrick tako zanimljiv unatoč svojem sporom ritmu. Na ovom blogu sam još na početku postavio jednu besplatnu statistiku koja je trebala držati vodu dok ju ne zamijeni nešto bolje, ali taj dan još nije došao. Unatoč svojem ograničenju i ona pruža niz zanimljivih informacija. Npr. već duže vrijeme više od 50% posjetitelja ovog bloga koristi Firefox preglednik. Postotak onih koji koriste Linux varira od 5% do čak 30%, dok u pojedinim danima primjetan postotak osvoje i FreeBSD ili neki od Appleovih sustava.

Ali nisu me ti postoci motivirali na ovaj zapis već zanimljivi upadi s Googlea, tako da sam ih s vremenom počeo bilježiti (tj. primjenjujem metodu copy&paste), ali kako to ne radim redovno dosta bisera mi je promaknulo.

Najnoviji je kako biti uspjesan informaticar. Ukoliko te riječi upišete u Google ovaj blog će isplivati kao prva stranica (dokaz kako blogovi stvaraju smeće na inače urednom webu ;-) ) pa nije čudno da je autor upita kliknuo na link.

Iako nisam pisao o toj temi, Google je smatrao da bi se i odgovor na pitanje kako iznenaditi djevojku da ostane bez daha mogao ovdje naći. Google AI je zaključio i da bi se ovdje moglo saznati slijedeće: industrijska spijunaza, dizajn radnog mjesta, rad clariona na linuxu, korisnicko sucelje za djecu, knjiga o hackerima koliko ima stranica, asp .net programer posao pocetnik, agencije koje provode testiranje kandidata, otvaranje informaticke firme, lamp projekt, index javna uprava doc, javna uprava informaticar, univerzalni tv tuner program za windowse, oglasni prostor u novinama, blog kako je u vojsci...

Spominjanje Natali Dizdar mi je također donijelo hrpu posjetitelja, negdje sam spomenuo i Velimira Sriću, a i zivotopis glasnogovornika naseg omiljenog telekomunikacijskog monopoliste takodjer je vrlo visoko na listi traženih stvari.

Zanimljivo bi bilo vidjeti koliko se poslije tih Google padobranaca vratilo na ovaj blog, ali ova statistika nema taj podatak...