Blog.hr

Zaustavite Internet!!!


U današnje vrijeme Interneta svaka je cenzura, pokušaj zataškavanja ili spriječavanje širenja informacije osuđena na propast. To je uvidjela Severina pokušavajući zaustaviti širenje svojeg autorskog rada te Filipović i njegov menadžer u namjeri da spriječe naciju da vidi poraz svojeg najeksponiranijeg štemera.

Dostupnost informacija iz različitih izvora pomaže nam da vidimo koliko su naši novinari točni i objektivni u svojem izvještavanju pa postajemo svjesni kako većina njih nije dorasla poslu kojeg obavlja. Ili posao obavljaju na brzinu i površno. Večina njih koristi Internet samo za, uglavnom pogrešno, prepisivanje neke senzacionalne vijesti. O nekom efikasnom rudarenju za informacijama nemaju pojma.

Primjer i povod ovim lamentacijama je način na koji su lokalni i ne tako lokalni mediji popratili sudjelovanje Velike Gorice u natjecanju "Entente Florale". Službeni gradski portal i lokalna tiskovina pokušavaju natječaju i osvojenoj medalji dati što veći značaj dok novinarka Vjesnika piše članak na način "pokvarenog telefona". Moj komentar na sve to možete pročitati na portalu VGOnline.

Da li vam u ovakvim slučajevima postaje jasnije zašto neki novinari mrze blogove? Ma daj, zar tamo neki anonimci uzimaju sebi za pravo da dovode u pitanje autoritete velikih novinarskih pera. :-)

Ima pravih novinara koji svoj posao obavljaju kako treba, imaju široki raspon znanja i interesa i o svemu tome pišu zanimljive, korisne članke koji se temelje na točnim činjenicama. MAK je jedan od njih. Upoznao sam ga preko BBS-a. On se koristi računalom i Internetom u svojem poslu još od vremena kad su današnje novinarske veličine pišale u pijesku. Njega ne ugrožavaju novi mediji i novi Internet servisi jer ih zna iskoristiti i upotrijebiti u svojem poslu. I to je razlika između dobrog i lošeg novinara ili kolumniste.