Blog.hr

Tko se nije skrio Bug je bio...


Bug On Line donosi link na stranicu na kojoj možete usporediti rezultate koje za isti upit vraćaju Google i Yahoo. Autor vijesti kaže kako za pojam "BUG d.o.o." Google vraća na prvom i drugom mjestu Bug On Line dok Yahoo vraća neke užase. Možete i sami provjeriti o čemu se radi.

Iz toga možemo zaključiti da je Google dobar, a Yahoo loš jer nije vratio pravu stranicu. Međutim...ako malo uključimo mozak onda ćemo doći do zaključka da ljudi ne traže i većinom ne trebaju BUG d.o.o. već BUG časopis, zar ne? Ako te dvije riječi zadamo kao upit i Google i Yahoo na prvom mjestu vraćaju pravu stranicu. Čak i upit BUG magazin vraća Bug na 3. (Google) odnosno na 2. (Yahoo) mjestu. Dobar rezultat im je pokvario njemački www.de-bug.de. I jedna i druga tražilica vraćaju ono što tražimo.

Naš prijatelj Zec nije pazio na satu dok su obrađivali tražilice i postavljanje upita. Nadam se da ne sprema neku knjigu ili vodič za tražilice jer bi mogao nastradati od neke fanatične korisnice Interneta koja slijedeći njegove upute neće moći naći ono što traži. ;-)