Blog.hr

Novi LJ i nepopravljivi Bug


Linux Journal ima novo lice. Meni ono nije ništa naročito, ali hvale se i novim CMS-om čije se djelovanje najbolje vidi kad pokušate pristupiti starim člancima: "Access to this article is restricted to Linux Journal subscribers." Heh, da li imaju nekakav special deal za bivše pretplatnike? Svojevremeno su me ugodno iznenadili kad mi je istekla pretplata. Poslali su mi još jedan dodatni broj s popratnim pismom u stilu "eto, istekla Vam je pretplata, ali mi Vam šaljemo još jedan broj pa se možda i predomislite". Zašto takvih primjera nema i kod nas?

Bug On Line ima svoju zločestu stranicu koju bi prije mogli nazvati stranica slučajnih grešaka jer u zadnje vrijeme primjećuju samo greške poput zamijenjenih slika ili pogreške pri prepisivanju s deklaracije nekog proizvoda. Gdje su oni pravi biseri poput pradavnih početaka predstavljanja informatike u Mili? Za takve bisere ne trebaju daleko ići. Nalazimo ih i na njihovim stranicama. Promociju Linuxa u japanskim osnovnim i srednjim školama oni uspoređuju s bombama koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki. Spominju i narpavljane aplikacije te onu koja je prikldna za klince.
Interesantno je da autoru vijesti ne pada na pamet nijedna aplikacija koja postoji za Windowse, a ne postoji na Linuxu, a prikladna je za klince u osnovnim i srednjim školama. Malo je čudno za ekipu koja izdaje jedan školski informatički list da nije upoznata sa stanjem na tržištu edukativnih programa i pravom bogatstvu takvih programa koji se vrte isključivo pod Windowsima. Autoru vijesti je očito naglo popustila koncentracija nakon prve rečenice. Najvjerojatnije zato jer se samozadovoljno cerio zbog fore koju je izvalio u njoj. Nadam se da neće netko sa srpskim prezimenom započeti projekt uvođenja Linuxa u vukovarske škole jer bugovskoj duhovitosti, u vijestima vezanim uz Linux, nema kraja.