Super jednostavan iPhone jailbreak

mobilnosigurnost

Korisnici iPhone-a su oduševljeni što je za jailbreak potrebno odsurfati na stranicu jailbreakme.com i napraviti jedan slide. Nakon im možda neće raditi MMS, ali navodno se može instalirati zamjenska aplikacija s Cydiae.


Svi zadovoljno cvkruću, kao da nitko ne shvaća da je to zapravo veliki sigurnosni propust. Propust se nalazi u komponenti za prikaz .pdf datoteka ( Safari samo omogućava da se .pdf datoteka učita i nije propust u njemu ). Super jednostavan jailbreak je zapravo jedna super velika rupa. Ovaj put je bila iskorištena za popularan iPhone sport, ali isto tako se može iskoristiti za bilo kakvu drugu malicioznu operaciju.


Umjesto da su sretni i zadovoljni iPhone korisnici bi trebali biti zabrinuti, vrlo zabrinuti. Da li će Apple problem riješiti brzom zakrpom ili će početi prodavati Apple certifikat za web stranice koji će garantirati da one neće naštetiti vašem uređaju? I kao što su naučili držati iPhone na drugačiji način tako će korisnici naučiti da se surfa samo na sigurnim, certificiranim web valovima. :-)


P.S. pdf datoteke koje iskorištavaju propust i služe za jailbreak nalaze se u direktoriju /_/ navedene web stranice.



Komentari

2. kolovoza 2010. 21:50

Very good point. Je li itko od stranih blogera uopce opazio ovo?

3. kolovoza 2010. 20:35

Ne mogu od općeg oduševljenja doći do glasa. ;-)

3. kolovoza 2010. 21:00

I ga je ulovio...

3. kolovoza 2010. 22:36
  • ars technica