Najbolje od otvorenog koda

aplikacijeopen source

InfoWorld je proglasio Best of Open Source Software Awards 2008 (InfoWorld BOSSIE Awards). O pobjednicima (60 proizvoda u 8 kategorija) se može diskutirati, ali od brojnih sličnih proglašenja ovo je jedno od boljih. Nagrada pokušava otkriti koji su najbolji proizvodi otvorenog koda za poslovnjake, informatičare i ostale koji na računalu rade neki konkretan i koristan posao. Prelistavanje pobjednika preporuča se onima koji nisu baš upoznati s onime što svijet otvorenog koda može ponuditi, a oni koji su poznavatelji zacijelo će pronaći neki proizvod kojeg još dosad nisu zapazili.


Water & Stone se potpisuju kao the open source CMS experts. Nedavno su na svojim stranicama objavili istraživanje 2008 Open Source CMS Market Share (PDF, 5.2MB). Rezultati istraživanja su vrlo dobro i pregledno predstavljeni, ali dokument ne odgovara na pitanje koji je open source CMS najbolji (kako ga poneki blogeri najavljuju i linkaju) već koji je najpopularniji.


Linux.com odgovara na pitanje Why Microsoft cozied up to open source at OSCON, ali poštovani čitatelji ovog bloga već znaju odgovor. ;-)



Komentari

5. kolovoza 2008. 23:57

Kažu broj jedan blog publishing OS je Wordpress :D Baš mi drago :D