Vratija se Šime

mobilnoostale male stvari

Nakon višetjednog izbivanja ponovno se vraćam u radnu kolotečinu. Postizanje optimalne brzine malo će potrajati jer treba razraditi kotače zarasle u travu ili zaglavljene u skorjelo blato. Proteklih tjedana sam sporadično pratio što se događa u mojem rss readeru uz pomoć mobitela, ali ograničio sam se na one tagove i feedove gdje se nije namnožio velik broj postova. Najbrojnije kategorije označene s info-stream, about-web, biz, devel, life-is-fun nisam ni primirisao. Nisam tražio neki mobilni rss reader, a mobilna inačica Google Readera nije baš primjerena za brzo čitanje. Sada odrađujem 1000+ postova (uglavnom držim prst na tipki j) i vidim da se neki obrasci ponavljaju. Google Knol je izgleda glavna fora, kao što bi bilo i bilo što drugo Googleovo, ali od deset pojmova koje sam pokušao pronaći u njemu nijedan nije obrađen, a nije baš da su usko specifični. Ne bih se kladio na Knol protiv Wikipedije. Neki tamo otkrivaju da bi Microsoft zapravo trebao kupiti Adobe, a ne Yahoo!. Hm...gdje li su to već prije pročitali? ;-)


Zahvaljujem svojim pravim i virtualnim poslužiteljima što su se dobro ponašali unatoč izostanku svakodnevnog timarenja. Tako da nisam došao u priliku da interveniram preko MidpSSH-a. Zahvaljujem se Internet kafiću iz Ohrida koji mi je besplatno nakalemio virus na usb stick. Nisam baš imao previše vremena za istraživanje, ali u Ohridu je puno lakše naći neku bežičnu mrežu nego kod nas (Zadar, Nin).


Vidim da se polako kote savjeti kako optimizirati flash za tražilice, ljudi su konačno malo masovnije počeli shvaćati kako su ideje jeftine, a kako je konačni problem ostvarenje. Scott Berkun je napisao post Why Innovation Is Overrated kojeg bi trebao pročitati svaki onaj koji pokreće neki novi projekt, a osobito oni koji garanciju svojeg uspjega vide u tome da nemaju konkurencije. Mda...kad smo već kod ideja i mobilnih stvarčica...Blackberry (a pretpostavljam da je isti problem i s ostalim mobilnim uređajima koji koriste slične data planove) ima jedan problem čije se rješavanje može pronaći na popisu Startup Ideas We'd Like to Fund. Tražim nekoga tko će mi popuniti CRANE obrazac po mojim naputcima... :-)


Facebook ovo, Facebook ono...tog Facebooka ima svuda, a sad stvarno svi i svi njihovi psi i mačke imaju Facebook acc. Hm..da li je i vama Facebook u browseru užasno spor? Blackberry inačica nije loša, ali ima problema sa sinkronizacijom statusa i još uvijek nije ispravljen is problem u statusu. A da napravim nadogradnju? 1.2.0 inačica sada radi nešto bolje i nema is problem.


Mark je obećao otvaranje Launchpada u slijedećih 12 mjeseci, meni je njegovo sučelje i način rada bolji od onoga što nude Sourceforge i Google Code. Ona window.name fora mi se ne dopada, to je hack koji će sutra biti neželjeno ponašanje koje će svaki preglednik koji drži do sebe blokirati. Opera Mini se sve više koristi, a ja sam se vratio na standardni Blackberry preglednik, zahvaljujući njegovim tipkovničkim kraticama brže surfam. Izašla Django 1.0 alpha inačica. Ionako koristim trunk. Gle, .me domene su dostupne.



Komentari

25. srpnja 2008. 00:11

Ti se to šališ? ;)

25. srpnja 2008. 06:54

Znaš kako naš narod kaže, u svakoj šali ima i pola istine. ;-)

25. srpnja 2008. 07:46

u Ohridu je puno lakše naći neku bežičnu mrežu nego kod nas (Zadar, Nin).

da fakat kud se god okreneš pa i na brdovitom Balkanu stvari bolje funkcioniraju nego kod nas ...

25. srpnja 2008. 08:42

Jesi li probao za mobilno čitanje? Na BB-u radi odlično. Jedini mi je problem što mi na Google Readeru članci ostaju označeni kao nepročitani. Eh kad bi Google napravio pravi mobile Reader kao što je Viigo...

25. srpnja 2008. 15:10

@David: nisam probao, ali taj jedini problem je meni veliki problem jer imam hrpu feedova i oznaka čitanosti mi je vrlo važna. Kad bi Google Reader imao pravi, službeni api, najvjerojatnije bi Viigo vrlo brzo riješio taj problemčić.

Instalirao sam ga i isprobao, dopada mi se sučelje, kreiranje accounta unutar aplikacije prilikom prvog pokretanja, radi odlično i brzo. Poštuje standardne BB tipkovničke kratice...