Byteflow - Django blog engine

aplikacijepython

Kako je predodređeno da se ovaj blog prije ili kasnije zavrti na Djangu tako svako malo pogledam da li postoji neka dobra blog aplikacija za njega. Između brojnih, ali nedovršenih projekata najizglednijim kandidatom mi se učinio Blogmaker. Ali nisam bio uvjeren da se isplati prelaziti na njega pa sam ga ostavio da se krčka na laganoj developerskoj vati.


Odluka je bila dobra jer sam nedavno otkrio Byteflow. Riječ je o još jednom odličnom ruskom proizvodu (Tetris, Nginx). Od svih Django blog aplikacija ima najviše mogućnosti, urednog je koda i dopada mi se način i smjer razvoja. Kod je dostupan iz repozitorija (hg clone http://hg.piranha.org.ua/byteflow/), a imate i jednostavan recept kako to sve potjerati na Ubuntuu. Ako se niste dosad susretali s Mercurialom preporučujem njegov brzi start.


Byteflow sam prvi put isprobao na netom instaliranom Hardy Heronu (odlučio sam prekinuti neprestani upgrade od tko zna koje inačice i instalirao sam ga na čisto.) Instalacija svih potrebnih stvari (Subversion, Mercurial, povlačenje Djanga i Byteflowa iz repozitorija, instalacija potrebnih dodataka za Python, PostgreSQL, Nginx) trajala je manje od 5 (!) minuta. I to je jedan od razloga zbog čega je ugodno razvijati pod Linuxom. Ne morate trošiti vrijeme na višesatne instalacije. Pa ga trošite negdje drugdje. :-)



Komentari

24. svibnja 2008. 19:31

Da, recimo na pisanje API-ja... ;)

13. lipnja 2008. 19:34

E da...