Najbolji savjet Microsoftu

microsoft

Trakavica Microsoft kupuje Yahoo! još uvijek traje, a ishod je neizvjestan. Ili nije, pa je sve samo pitanje koliko će zelenih papirića Microsoft potrošiti?! Ta akvizicija bi izazvala dosta nezadovoljstva među djelatnicima i jedne i druge tvrtke. Pri tome mislim na razvojni dio. Yahoo! developeri su po izboru tehnologije dosta nekompatibilni s Microsoftom. Nezadovoljnike u Microsoftu treba tražiti prema onima koji rade na servisima koji su isti ili slični onima koje ima Yahoo! pa se sad zacijelo osjećaju pomalo izdanima.


Matthew Gertner predlaže Microsoftu drugu kupovinu: Adobe. S nešto manje novca Microsoft bi dobio kompaniju koja je puno kompatibilnija njihovom osnovnom poslu (razvojni alati i aplikacije) i s kojom bi se puno uspješnije nadopunjavao. Flash je teško dostići, a kad još vidimo (Open Screen Project) kuda sve Adobe cilja onda je sasvim jasno koja je udavača bolja.



Komentari

1. svibnja 2008. 23:19

Eee, (a nije Asusovo računalo), da samo Gertner i ti znate koliko ste blizu sasvim mogućem događaju u ne tako predalekoj budućnosti... :-)

2. svibnja 2008. 12:45

Baš sam danas pročitao da je još jedan djelatnik Adobea prešao u MS. A glede nezadovoljnih MS djelatnika ovo sam tražio ali nisam našao dok sam pisao post...

7. svibnja 2008. 13:10

Meni vjerojantije izgleda Apple-ova akvizicija Adobe-a nego ovo :)