Open source aplikacije i tvrtke

aplikacijeopen sourceposlovanje

Tom's Hardware Guide donosi zanimljiv pregled open source (OS) groupware aplikacija. Navedeni su E-GroupWare, more.groupware, PHProjekt groupware i Horde.


Computerworld je objavio listu 10 enterprise software companies to watch. Na prvom mjestu je Alfresco Software koji stoji iza odličnog OS enterprise content management (ECM) sustava. Nešto više o Alfrescu donosi LinuxWorld: The rise of Alfresco: ECM that people will really use. Drugo mjesto je rezervirano za još jednu OS kompaniju: Coupa Software.


Computerworld donosi još jednu u nizu priča o uspješnom korištenju OS-a: Open source more than hot air for gift etailer. Ovaj put su u glavnoj ulozi bili SugarCRM, Jive Wildfire, Apache, Subversion, Eclipse, Trac...


U suvremenom poslovanju pravodobna i uspješna komunikacija je vrlo važna. Tu u igru ulijeće Jive Software i openfire. Zajednica korisnika i developera nalazi se na Ignite Realtime stranici.


Dobro odredište za one koje zanima OS je SWiK, projekt koji bi trebao pomoći ljudima da zajednički dokumentiraju OS programe. To je potpuno otvoreni wiki zamišljen da donosi korisne informacije o OS aplikacijama i o njihovom korištenju. Za taj wiki zaslužna je tvrtka SourceLabs koja poslovnjacima nudi podršku za OS rješenja.



Komentari

5. svibnja 2007. 20:55

Svaka čast za ovaj tekst, podržavam open source i aktivno ga koristim. Neke od groupware aplikacija sam probao, ali sam još u potrazi za idealnom koju ću implementirati u tvrtci. Navedene groupware aplikacije su na dosta visokoj razini i još k tome su besplatne, samo je potrebno malo truda i volje. A za manja poduzeća ušteda može biti itekako značajna. Hvala na nekim novim informacijama!