Brzi pregled: Debian 4.0

događajilinuxopen sourceweb

Jučer se pojavio: Debian GNU/Linux 4.0, od milja nazvan etch. Odlučeno je i tko je novi vođa Debian projekta: Sam Hocevar.

Ovo proljeće je bogato raznim konferencijama. 19. i 20. svibnja održava se 3. Open source konferencija Bite-On Security. Kotizacija je 0 kn, a prednost imaju studenti tehničkih fakulteta i stručnih studija.

Berislav ukazuje na zanimljiv Startup 2.0 natječaj. Nagrađuju se web 2.0 projekti iz europskih zemalja, a rok za prijavu je 5. svibanj.

Tu i tamo se pojavi poneka igra za Linux. Penumbra je klasična avantura kakve mlađi igrači sigurno nisu igrali, a Beyond The Red Line je svemirska pucačina smještena u Battlestar Galactica svijet. Za obje igre možete skinuti demo inačicu. Beyond The Red Line je nastala zahvaljujući Freespace 2 izvornom kodu kojeg je Volition učinio slobodno dostupnim 2002. i na temelju kojeg je nastalo još nekoliko prepjeva poznatih SF svijetova.



Komentari

9. travnja 2007. 23:38

Okreni senzor na www.worldofpadman.com , Q3 baziran FPS za Win/Mac/Linux svijet. Testiranje u tijeku...

10. travnja 2007. 20:19

Mda, ako ćemo već o FPS-u za Linux onda bi svakako trebalo spomenuti , baziran na Q3 engineu, GNU GPL i velik 100-njak MB... nekako mi se bolje uklapa u post o novom Debianu od gore navedenih demoa igrica. :)