Charles in Space

događajiostale male stvari

Ti programeri i informatičari su baš čudna bića, umjesto da uživaju u bogatstvu kao i svi drugi normalni bogataši, oni letaju po svemiru. Krenuo je Mark, slijedila ga je Anousheh Ansari, a sad je poletio i Charles Simonyi. Opravdano sumnjam da je to samo prvi korak u njegovoj nakani da mađarska notacija pokori cijeli poznati svemir. ;-)

Charles je za sebe ustvrdio da je first nerd in space, ali nekima se čini da je zaboravio na Marka i Anousheh. Drugi kažu da je Charles nerd dok je Mark geek. Hm...a kakva je razlika između nerda i geeka? Ako prihvatimo navedenu definiciju nerda (Pejorative applied to anyone with an above-average IQ and few gifts at small talk and ordinary social rituals) onda nam je jasno da Charles nije prvi, niti drugi, niti treći nerd u svemiru, već je samo jedan u poprilično velikom nizu. Diskusiju je zaključio Charles tvrdnjom da je prvi koji se šalio na temu da je prvi nerd u svemiru.

Charlesova web stranica sadrži dosta materijala, piše i blog (tj. pisao ga je dok je bio na Zemlji), a potpuno se diskreditirao činjenicom da sa sobom nije ponio ni najobičniji laptop već samo dvije knjige. :-)

Možete mirno spavati, Charles sigurno neće pokrenuti novu Linux distribuciju nakon što se vrati na Zemlju.



Komentari

11. travnja 2007. 21:10

lpstrJaBihIstoUSvemir, lpstrJakoToZelim ! :)