7.04 i 0.96

12 sati noćilinkovilinuxpython

7.04

mojdisk.png Odlučio sam se na mjesec opasnog življenja, prije spavanja sam pokrenuo apt-get dist-upgrade i danas ujutro na računalu me dočekala nova beta: Ubuntu 7.04. Problematičan je bio nvidia modul (nije prošlo učitavanje) pa sam se vratio na nv. Moj desktop skoro da nije doživio promjene. Tek nekoliko sitnih detalja otkriva promjenu. Nadogradnja je prošla u redu, svi programi rade bez problema...Gnome ima novi kontrolni centar, zapravo samo je početni ekran redizajniran, sve drugo je manje-više isto. Dodano je nekoliko novih alata od kojih je najkorisniji Baobab (Disk Usage Analyser, na slici) i uz pomoć kojeg sam vrlo brzo smanjio svoj home za nekoliko GB. Zamka za gubljenje vremena nekima bi mogao biti glChess. Čini mi se da Gnome radi malo brže...Ali ipak bih korisnicima preporučio da pričekaju izlazak konačne inačice, beta je ipak samo beta, a nadogradnje su u tom vremenu česte i obilne, nije za one bez brze veze...

0.96

Izašao je i novi Django. Još jedan korak bliže 1.0 inačici. Ja ga svako malo osvježim iz svn-a i puknem na produkcijski server ;-). Za sada bez neželjenih posljedica.

Skrati feed

Na Skrati.Net postavio sam dva rss feeda. Jedan je Url dana, a drugi je najnovijih 10 linkova.

Projekti?

Je znam, kasnim, probijam rokove, ali jednostavno nemam vremena. Idući tjedan predstavljam jednoga od njih...



Komentari

25. ožujka 2007. 14:23

Hm, nabacio sam Feisty na notebook, problematicna wireless kartica...

25. ožujka 2007. 18:17

Jedva cekam da vidim tvoj novi projekt! Nadam se da ce on biti napisan u WPF/E-u! :P

25. ožujka 2007. 19:33

Daj bar jednu kontrolnu točku... :-)

26. ožujka 2007. 14:54

@math_baby: wpf/e ima veliki nedostatak i nepoznanicu: offline storage, bez toga ga nema smisla koristiti, a konkurencija (RIA) to ima. Bila bi ludost to koristiti prije nego što MS proba vlastitu hranu za pse. ;-)

@Dado: upravo mi je pala na pamet ideja za teaser trailer. Bude najprije to, pa onda ostalo. :-)