Bezlično ime za domenu ili profiliraj TV

.hr web

Danas sam se opet bezuspješno pokušavao sjetiti kako se zove Phazerova nova domena. Znam da je tvnešto.com, ali to nešto mi uvijek fali. Sva sreća da radi redirekcija s phazer.info na tvprofil.net. Profil je ono nešto. Nije baš najsretnije ime. I nekako je previše generičko, bezlično i nije među prvih pet stvari koje će vam pasti na pamet kad imate potrebu za pregledom TV programa (upit za tv program stavlja TV Profil (tj. Phazer) pri sam vrh). Phazer mi je puno bolje ime (neki će reći da je to stvar navike), jedinstveno je i kad ga jednom upamtiš, ne zaboravljaš ga.


Problem s tim općim riječima je kad se malo udaljite od onoga što je osnovna bit, osnovni sadržaj. Profil bi bio dobra riječ da se Phazer bavi osobama koje se pojavljuju na malim ekranima, bile to prave osobe ili likovi iz serija i filmova. Pregled bi bila puno logičnija riječ i nalazi se među prvih 5 riječi koje se povezuju sa sadržajem Phazera. A i domena je slobodna. Nadam se da ovo neće biti povod za stvaranje jednog lošeg klona. :-)


TV Profil je najbolji domaći TV vodić koji bi mogao postati još bolji. Još da doda malo socijale pa da korisnici mogu ocjenjivati, komentirati i preporučivati. Preporuke svakog člana trebale bi biti poseban feed pa bi onda 'Odabrao Đelo...' možda mogao dobiti i svoje mikro nasljednike...hm...s takvim servisom onda bi i ime domene imalo više smisla. ;-)



Komentari

28. prosinca 2007. 16:53

super ti je ideja, phazer koji bi primio neke funkcije last.fm-a samo za video zapise bi bilo zakon :) I naravno puno socijale u obliku diskusija na sve sto ide na tv-u. I da se doda u onaj phazer box sto vecina webova ima jos opcija [komentiraj] pored svega sto postoji na programu a da ima otvorenu diskusiju.

28. prosinca 2007. 23:15

A ima još neki? Moram priznati da nisam čuo...

A što se tiče TVProfila/Phazera, navodno je autor ušao u radni odnos u jednoj velikoj domaćoj firmi, i s njima ima neki poseban ugovor koji ograničava mogućnosti razvoja sajta. Ali možda je to samo trač.

29. prosinca 2007. 12:47

@Berislav: usporedio sam ga s onima u raznim tiskovinama koji očito nastaju u zapećku velikih redakcija reda radi...

29. prosinca 2007. 19:55

@ berislav - znam kovača, autora phazera, i mogu ti reć da s zaposlio u jednoj većoj firmi (nije tajna, radi se o t-scumu).. kolko sam upoznat, nije vezan nikakvim posebnim ugovorom, može radit na phazeru, pardon, profilu, što ga je volja :) dakako, podosta je okupiran poslom pa nema baš vremena za sajt.. ja ga gnjavim već par mjeseci da mi stavi banner na novu verziju stranice, jer je bio na staroj, ali nikako da ga zaskočim kad je slobodan :)

što se imena tiče, nezgodno jest ali naviknut će se ljudi.. čuo sam za ime nove domene dosta prije (pokušavao sam mu napravit logo ali ga nije uspio uklopit u stranicu, pa ništa od toga - http://bo.jezgra.com/bounce/2007/12/15/tv-profil-logo-za-web/ :) ), i tada mi se činilo sasvim ok.. danas nekako više volim phazer.info domenu od ove nove...

PS. Tebi i svim tvojim čitateljima želim najbolji doček nove godine koji možete zamisliti, te naravno, sretnu i uspješnu 2008. godinu. Uživaj..

30. prosinca 2007. 01:46

Inače, o atraktivnosti domene bi se moglo svašta reći. Meni osobno je ova i pamtljivija i atraktivnija od phazer.info. Prije sam site posjetio triput: prvi put, zadnji put i nikad više jer se nisam mogao sjetiti koja je domena u igri a nije mi bio toliko interesantan da bih kopao po Googlu...

Od kad sam skontao novu domenu na PlanB siteu, vraćam se prilično redovito.

2. siječnja 2008. 14:28

slažem se da je lakše zapamtiti phazer nego tvprofil, ali za tv program sasvim mi je dovoljan tvhr.net

9. siječnja 2008. 22:46

@Mario: Kad sam rekao da je (po mojim saznanjima) ograničen, nisam mislio da ne može raditi na Phazeru, već da ga ne može komercijalno iskorištavati, tj. prodavati tehnologiju nekom drugom osim njegovog poslodavca.

19. veljače 2009. 18:55

Webmaster phazera odnosno tvprofila i sada već nečega trećeg očito jako voli mijenjati naziv domene i tako zbunjivati korisnike. Trenutna domena je totalno bezlična. - tv.mediaking.hr -