Adobe otvara PDF specifikaciju

it

U priopćenju spominju kako je slijedeći logičan korak u evoluciji PDF formata. Developerima je na raspologanju dokument PDF Reference, Sixth Edition, version 1.7 koji će im znatno olakšati razvoj aplikacija koje rade s tim formatom.



Komentari

29. siječnja 2007. 17:54

Da je pdf. kojim slucajem Microsoftovo "maslo", i da je MIcrosoft drzao pdf format zatvorenim ovoliko dugo koliko to cini Adobe, Micrsooft bi zbog toga odavno bio pribijen na kriz.

Medjutim, kada to godinama cini Adobe, onda je sve u redu: Stallman je cesto pisao o tome kako "treba odbijati primati mail attachmente koji su u .doc formatu", ali nikada nije rekao istu stvar za pdf format (a BTW, pdf je stovise obljubljeni format open-source zajednice!), iako je pdf takodjer bio zatvoren (barem do danas). Zasto je tome tako, zasto je Stallman tako nedosljedan u svojoj kritici? Moguci odgovor na ovo pitanje se mozda krije u patoloskoj mrznji fanatika Stallmana prema Microsoftu!

29. siječnja 2007. 18:41

Kad već spominjemo Microsoft, njegov format s kojim je namjeravao konkurirati pdf-u zacijelo je pripomogao 'slijedećem logičkom koraku u evoluciji' pdf-a. :-)

30. siječnja 2007. 13:20

Šta taj isti dokument nije već bio dostupan javnosti? Znam da sam verziju 1.6 uredno skinuo s Adobe ovog sajta prije kojih mjesec dana, samo što nije bilo 30MB, nego 9MB.

31. siječnja 2007. 21:18

Baš i nisam redoviti gost na njihovim stranicama, ali čini mi se da nisu prije imali najnoviju inačicu, već samo starije dokumente.