Tren za blogove

blogoviweb

Bacio sam oko na statistiku ovog bloga i vidim jedan novi, zanimljivi referer. Klik na njega i čekam i čekam i čekam...osvježim preglednik i čekam...u taj tren stigne mail, piše Aljoša, kaže blogkatalog, posjeti, prouči, javi, dojavi, objavi... :) bih, rekoh ja, ali site nije na javi, stvarnost ga šteka, hosting ga gnjavi, Aljoša reče, al' onda svježim preglednikom html poteče i on se pojavi...

Na prvi tren bio zbunjen, site malo nalikuje na one css sajtove...ali nije to, riječ je o katalogu blogova koje posjetitelji mogu ocjenjivati, a blogeri mogu prijaviti svoj blog. Nadam se da su autori smislili dobar način zaštite protiv spama i "nabijanja" ocjena, jer to vidim kao jednu od najvećih opasnosti. Ocjenjivanje je zgodno riješeno, a mislim da je nedostatak što nema negativne ocjene ili barem 0 (nula). Jedinu zamjerku za sada imam na postupak preusmjeravanja nakon klika na sliku bloga. Umjesto direktnog preusmjeravanja opet se pojavljuje stranica blogkataloga, a onda, nakon nekoliko trenutaka, preglednik kreće na blog. Zbunjujuće. I oznaka stranica (dolje desno) je preblijeda, pa ne upada odmah u oko. Bilo bi dobro kad bi postojala mogućnost sortiranja prikaza blogova po ocjenama, po broju posjeta, broju ocjena. I još kad bi se mogla napisati kratka poruka autoru bloga (ili da se odabere iz padajuće liste, npr. postaj češće; postaj rijeđe; ostavi se bloga i odi k Mavroviću uzgajaj zdravu hranu; gdje da ti platim za predivne postove; plati si lektora; izađi iz puberteta; pišeš previše ukočeno; ti si kao napušeni bungee jumper...).



Komentari

28. siječnja 2007. 22:56

zanimljive sugestije, posebice ovih nekoliko zadnjih :)

29. siječnja 2007. 08:35

Još jedna sitnička zamjerka: nakon ocjenjivanja nekog bloga indikator za stranicu ne označava aktivnu stranicu već uvijek prikazuje prvu stranicu.