Baze podataka, IO, recept

baze podatakaprogramiranjeweb

Roger Jennings je poprilično aktivan autor i uglavnom piše o bazama podataka i programiranju na Microsoft platformi. U novom postu na svojem blogu se osvrnuo i na open source baze podataka te njihov položaj u odnosu na komercijalne express inačice: "Free" Databases: Express vs. Open-Source RDBMSs.

Ako vam nije dosta novih programskih jezika, Ruby vam je kao ustajala voda, onda probajte Io. Ne vjerujem da će se ikada napraviti programski jezik koji će imati manje ključnih riječi. Što je manje od 0 (nula)? :-) Ozone blog je prošli mjesec donio kratki uvod u Io: Blame it on Io! .

Neki ljudi ne znaju što bi radili pa provjeravaju što se Google vraća kao rezultat kad je upit samo jedno jedino slovo. Rezultati i nisu tako besmisleni kao što bi očekivali. Justin je malo varao (ili je dobivao različite rezultate) pa tako pod K on prijavljuje K Mart (on je 2. na listi), a ja dobivam KDE. F-Secure (1.) mu je manje zanimljiva od FuckedCompany.com. Eto ideje za one koji bi htjeli privući više posjetitelja na svoj blog, a ne znaju kako. Napravite usporedni test rezultata koje vraćaju vodeće tražilice ukoliko se kao upit postavi samo jedno slovo. Sve to lijepo uobličite, strpajte u tablicu i prijavite post na Slashdot, Digg...Brza štih proba je pokazala da je live.com bolji od Googlea kad se traži slovo D. Live.com vraća stranicu programskog jezika D na 5. mjestu, dok ju Google nema u prvih 50. :-)



Komentari

4. svibnja 2006. 08:40

Ono sto je meni upalo u oci kod ovih pretrazivanja po jednom slovu je da postoje stock oznake s jednim slovom; nisam to znao. "K" je npr. Kellogg.

4. svibnja 2006. 10:27

Ima ih. V je Vivendi Universal.