Mobile Web Server

tehnologijeweb

Imao sam u dlanovniku sinopsis priče o tipu koji na sebi ima firmin web server i bježi po gradu. A onda ga nisam punio jedno vrijeme pa se sve izbrisalo, uključujući i taj kroki. Možda bi netko tu ideju ismijao kao besmislicu, ali prošlo je relativno malo vremena, a Nokia je predstavila Mobile Web Server. Sve što vam treba je uređaj koji na sebi ima Symbian 2nd Ed. Ubrzo vas nitko neće pitati koji vam je broj mobitela, jedino što ćete trebati znati je vaša IP adresa. ;-)

Nokia je predvodnik trenda pametnih telefona koji zapravo sve više postaju osobna računala u pravom smislu te riječi. Za koju godinu će mobiteli postati jaki poput današnjih računala, a svuda naokolo će biti dockovi na koje ćete ih moći spojiti i koristiti kao što koristite obično osobno računalo. Preduvjet za masovnije korištenje pametnih telefona su aplikacije, a još prije toga alati za brzi razvoj aplikacija na njima. Nešto o tome možete pročitati u članku Smartphone programming goes mainstream. U tom kontekstu danas je nezaobilazan Python za S60.



Komentari

31. svibnja 2006. 08:43

python za seriju 60 je dobra stvar. malo sam se igrao 'njime' na simulatoru, ali mi nije bas bogzna kako radilo pa sam odustao... mobitel je mobitel, ali nokije s60 su ipak malo preskupe za mene...

31. svibnja 2006. 10:47

Možeš kupiti rabljene (7650, 3650) za par sto kuna...