Što je Origami?

microsoft


Microsoft je krajem prošle godine registrirao domenu origamiproject.com na kojoj se trenutno vrti najava za nešto novo. Uskoro (3.2) bi trebali doznati nešto više. Zanimljivo je da i Apple najavljuje nešto novo za slijedeći tjedan. Da li ove dvije najave imaju nešto zajedničko? Origamiproject ima i RSS feed koji trenutno ima kratki naslov (hello) i kratki opis (hello...do you know me?). Flash animacija na stranicama projekta ima predviđeno još dva nastavka...

Bill Mitchell, potpredsjednik Mobile Platform Division-a u Microsoftu, je ranije ovog mjeseca pokazao slide s nacrtom specifikacija novog uređaja koji bi se mogao nositi, bio bi uvijek uključen, ne veći od 10", spojen na 3G mreže, s olovkom i ne skuplji od 500$. Microsoft inzistira na činjenici da se na tom uređaju vrti puna inačica Windowsa.

Nešto slično već postoji (oqo), ali u malo višem cjenovnom rangu (1500$).

Neki blogeri su već iskopali podatak da se uređaj istog imena predstavio još 2001. na Comdexu. National Semiconductor je predstavio koncept uređaja koji bi objedinio 8 različitih funkcija popularne potrošačke (i poslovne) elektronike. Više o tom uređaju možete pročitati u starom izvješću s Comdexa.

Bez obzira na to kakav će to uređaj biti, jedno je sigurno: Microsoftov cilj je da otme veliki komad tržišnog kolača kojeg je prigrabio Apple uz pomoć kombinacije iPod+iTunes.



Komentari

24. veljače 2006. 23:06

Mislis 2.3.? ;)

24. veljače 2006. 23:33

Da. :-)

28. veljače 2006. 08:27

Microsoft Watch jučer je objavio da Microsoft nema namjeru 2.3. reći ništa konkretno, što je svakome tko malo razmišlja i vidi spomenutu najavu i samome jasno. Korisnija je informacija, navodno iz vrlo pouzdanog izvora, da MS Origami nema veze s konceptom kojeg je predstavio National Semiconductor.

1. ožujka 2006. 08:42

http://creativecoremedia.com/mso.swf

Navodno je ovo iscurilo van, a radi se o prezentaciji koja će se sutra pojaviti na navedenoj stranici.