Novi dom

.hr webblogovi

Konačno sam uhvatio vremena i malo mjesta na web serveru pa sam odlučio premjestiti blog s blog.hr servisa. Tamo sam prvu poruku objavio 21.5.2004., u prvom satu novog dana. Malo sam iskritizirao programere i najavio povratak Mozille. Pokretači blog.hr-a zacijelo nisu ni u svojim najsmjelijim maštarijama predvidjeli kakvu će revoluciju i kretanje uzrokovati na domaćem web prostoru. Da nisu bili potpuno spremni svjedočile su brojne dječje bolesti i problemi. Blog.hr je bio nekoliko puta nedostupan, ti sati su se blogerima činili kao vječnost. Gubili su se postovi, ali su se i izvlačili iz Google međuspremnika. Klasični mediji postali su svjesni snage blogova i nove svježe krvi koju oni donose u medijski prostor...Konkurentski blog servis, MojBlog.hr, nije uspio privući tako velik broj korisnika, protivnička logistika (Monitor i Forum) bila je prejaka. Rad s MojBlog-om bio je za mrvicu kompliciraniji, ali i to je nekim korisnicima bilo previše. Blog.hr sada s lakoćom održava prednost zahvaljujući i kvalitetnom odmaku od konkurencije. Ipak imaju kvalitetnije i zanimljivije blogere.

U svojem prvom postu predvidio sam da ću napraviti svoj blog engine i pokrenuti ga negdje u 'bespuću Internet prostora'. Previše stvari se poklopilo sakupilo pa nisam uspijevao u svojem naumu. Unazad nekoliko mjeseci pomalo sam testirao razne blog engine, mjerio ih, vagao i konačno sam se odlučio za WordPress. Malo me usporio odabir teme na blog. Da sam se odlučio za neki engine s manje tema možda bi prije promijenio dom.

Jutros sam konačno suzio izbor na dvije teme, odlučio sam napraviti miks jedne i druge, a onda sam, kako to obično biva, odabrao treću. Promijenio sam zaglavlje i podnožje, malo potamnio presvijetla slova i to je to. Još uvijek nisam u potpunosti zadovoljan dizajnom, crna površina u zaglavlju mi je 'preteška', malo sam je razblažio jačim zelenilom naslova i odlučio da je dosta igranja.

Stari blog će ostati na staroj adresi, ovdje ću prebaciti backup za svaki slučaj. A možda i napišem neki WP_BlogHR plugin koji će prepisati postove i komentare s blog.hr-a. Ako budem imao vremena. Ali najvjerojatnije ne.



Komentari

18. veljače 2006. 23:32

Opa...pa neko se preselio :)..sasvim slučajno sam kliknuo kad vidi vidi... :) ...ajd super...fino se smjesti...namještaj i to :) pa željno čekamo nastavke dogodovština u šumi :)

19. veljače 2006. 09:07

Pa eto smjestio sam se. Sve još miriše na boju, neke stvari su još u paketima... :-)

19. veljače 2006. 11:25

Klasika :)

19. veljače 2006. 23:10

Congrats! :-)

20. veljače 2006. 10:27

čudno je to kako smo obojca u istom vikendu napravili ovu akciju (ja doduše imam phasing out akciju), eto baci pogled na mrak.org - nego, pisanje komentara nije jednostavno jer su mi slova nevidljiva pa moram napraviti select all da bih uopće vidio što sam napisao

20. veljače 2006. 19:09

@mrak: slova u komentaru postanu nevidljiva kad polje za unos izgubi fokus. Budem ispitao o čemu se radi. Kad polje opet dođe u fokus onda se i slova vide.

20. veljače 2006. 23:23

Vidim svi se igrate WordPress-om. Nije loš izbor, nije. Treba ga samo malo tweaknut i radi ko vurica.

20. veljače 2006. 23:35

Je, ima svojih mušica, ali budemo ih istjerali...

26. veljače 2006. 15:20

Wordpress majka... vidim da si mu ipak dao jos jednu sansu ;-) i da se mali dokazao :)

26. veljače 2006. 18:03

Pa tako-tako, ima on svoje mušice, iako se na njegovim stranicama provlači rečenica , ipak to nije tečna pjesma, više je phpovski slobodan stih. :-)