Reach for the stars

vizije

Reach for the stars
Slika na lijevoj strani zove se Reach for the stars i prva je slika u povijesti čovječanstva renderirana u orbiti. Kako se to dogodilo i tko je sve zaslužan za to možete pročitati na prigodnoj web stranici. Čitateljima ovog bloga nositelji glavnih uloga već su poznati. I ja sam se (još u prošlom mileniju) igrao s POV-Ray-om, ali cijela avantura je stala na dva javno objavljena nedjela (Where Is Artist?, Dandelion Blues) koja su osvajala zlatnu sredinu na IRTC-u. Ali .hr je imala i zapaženih POV-Ray majstora kao što su Anto i Toni.

Mark je autorima slike rekao You really captured the spirit of the adventure... I to je zapravo tema ovog posta: avantura.

Spremam se za malu/veliku avanturu tijekom koje ću napraviti/pokrenuti/objaviti 12 projekata. Većina njih će biti vezana uz web, ali možda se u plan uguraju i neki drugi projekti. Neće to biti veliki, grandiozni projekti, uz obitelj, posao i ostale obveze nemam vremena za takvo nešto. Ali vjerujem da će neki od njih obogatiti .hr web prostor, iako će se u nekim slučajevima raditi o reciklaži onoga što već postoji vani. Cilj svega toga su stilske vježbe s Djangom i još ponekim alatom, te brušenje iskustva u real life projektima.

U ovom trenutku još nemam konačni plan za svih 12 projekata, već ću se za njih odlučivati prema trenutnim mogućnostima i raspoloživim sredstvima. Prve projekte ću započeti i ostvariti sam (zato će osnovna premisa biti jednostavnost ;-) ), ali otvoren sam za sve oblike suradnje s onima koji će se željeti uključiti u razvoj na bilo koji način.

Svakog 15. u mjesecu (u veljači 14.) ovdje ću objaviti novi projekt koji će se tog istog dana moći početi koristiti (web projekti) ili će na neki drugi način biti dostupan javnosti. Bez obzira na jednostavnost, izgurati 12 projekata je vrlo ambiciozan zadatak. Ponekad je i za natipkavanje običnog posta na blogu potrebno puno vremena. Ja imam tu u WordPressu nekoliko draftova koji će zacijelo zauvijek ostati draftovi. Nadam se da ću uspjeti ostvariti zadanu dinamiku i da ću za godinu dana ispod svega ovoga uspješno podvući crtu.

Završavam s prigodnim citatom...


"I think everybody has dreams which seem to be out of reach. But the world is a surprising place, and I believe that people who strive for their dreams turn them into reality more often than not, if they are willing to work very hard, to take one step at a time in the right direction, and if they are willing to take risks when opportunity presents itself. Sometimes when those dreams don't come true we realise that we didn't understand ourselves well enough, and we see new and unexpected opportunities. But without dreams we don't make any effort to move forward... dreams are very important to all people, of all ages, in all countries."
MARK SHUTTLEWORTH



Komentari

31. prosinca 2006. 17:55

Svaka cast, vrlo ambiciozno, zelim ti uspjeh...

2. siječnja 2007. 01:24

Thumbs up! :-)

2. siječnja 2007. 12:59

Fiju, talk about New Year ambitions... :)

samo naprijed