Thinkature i ideja#3

aplikacijelude idejeweb

Thinkature je jedna zgodna web aplikacija, alat, koji omogućuje online suradnju i razmjenu mišljenja na zajedničkom (web) radnom stolu. Odmah nakon logiranja shvatio sam da ima dosta dodirnih točaka s jednom mojom idejom koju nosim u glavi, a početni draft sam već natipkao i u svoj wiki. Ono što mi se kod Thinkaturea ne dopada je izvedba, aplikacija je dosta nespretna, ali to je tek početak, ima vremena za ispravak. Valjda.

Ono što sam ja planirao je alat sličan mind map alatima, ali s karakteristikama alata za upravljanje projektima. Nešto što bi mi omogučilo da u početku brzo skiciram ideju, kasnije ju počnem razrađivati, a da istovremeno mogu definirati rokove, pratiti koliko sam vremena potrošio na projekt i uspješno organizirati vrijeme. Svoje i drugih učesnika u projektu. Struktura projekta i veza između pojedinih dijelova (nodova, čvorova) ne bi smjela ni u jednom trenutku biti zapečena već bi bilo moguće presložiti cijeli projekt (stablo), a da podaci o učinjenom slijede svoje čvorove i ne gube se. Tako organizirani projekt mogao bi se prikazati na više načina: kao klasični mind map, time sheet, Gannt chart...jasno je da se na sve te načine ne bi mogao učinkovito prikazati cijeli projekt, ali najčešće nam i nije potrebna cijela slika već samo neki njezin dio ili pojednostavljeni prikaz.

U stablo bi bilo moguće dodavanje raznih datoteka (uz version control nad njima)...hm, kad sam već spomenuo version control, tu bi se mogao ugurati i izvorni kod koji bi bio u klasičnom version control sistemu, ali bi u njemu bilo moguće definirati referencu na neki čvor u stablu i obrnuto. Za to bi mogli poslužiti komentari u kojima bi bili posebno definirane veze na čvorove ili oznaka referentne točke.

Ali to je već poprilično veliki zalogaj. Za početak bi mi bio dovoljan jedan hibrid koji bi u sebi sadržavao jednostavne sastojke: mind map, wiki, project management...i sve to u web pregledniku.



Komentari

17. studenoga 2006. 20:36

Nije to ništa nemoguće: razradi ideju, napravi temeljni prototip i dobro se pripremi za proljeće. Laste će iduće godine svašta donijeti sa sobom. :)

17. studenoga 2006. 21:11

Kao i obično: puno priče - malo djela! :)

18. studenoga 2006. 00:30

Pa onda ti ukradi ideju i napravi posao. :-)