Neslomljivi

it povijestlinux



  • Netko je u komentaru spomenuo kako je najprije pomislio da je netko haknuo Oracle stranicu i na nju postavio neslomljivog pingvina, ali onda je ipak shvatio da to Oracle najavljuje Enterprise-Class Support for Linux. Izgleda da Oracle ima dizajnere bez mašte, koji nisu mogli smisliti ništa bolje, već su u stilu opskurnih Linux distribucija samo malo preobukli pingvina. Više o tom Oracle Unbreakable Linuxu, koji je zapravo prepakirani RHEL, možete pročitati u kratkom prikazu na stranicama Linux Formata.


  • O tome, kako se radi na vizualnom identitetu Linux distribucije, Oracle bi mogao puno naučiti od Ubuntua, čija je inačica 6.10 također jučer izašla. Nagradni zadatak, otkrijte tamo preobučenog pingvina (ne računaju se diletantski pokušaji u art zakutku njihovog foruma). :-)


  • Nedavno je objavljeno da je FreeDOS konačno došao do 1.0 inačice, samo par godina prekasno. DOS je imao nekoliko prepjeva, od kojih je najuspješniji, najbolji i najbrži u ruskom tonu: PTS-DOS 2000. Na DOSove me podsjetio jedan drugi veteran koji se oslobađa: FreeVMS. Upoznajte se s njima samo ukoliko se bavite historiografskim radom.


  • IronPython je dobio Community Edition inačicu.


  • Izgleda da će se open source Java ipak pojaviti prije Duke Nukem Forewera. ;-)