Eudora

aplikacije

Svi oni koji su surfali prije 'Hoću Internet!' generacije sigurno se sjećaju Eudore. Neki prekaljeni veteran možda ju i danas koristi. QUALCOMM je jučer objavio da će Eudora ubuduće biti slobodna open source aplikacija koja će se temeljiti na istoj platformi kao i Mozilla Thunderbird. Tu odluku su donijeli jer Eudora nije u skladu s njihovom osnovnom djelatnošću i strateškim ciljevima, napuštaju njezin razvoj, ali ne žele korisnike ostaviti na cjedilu.

Bilo bi dobro kad bi i ostali proizvođači programa, koji šalju u mirovinu neki svoj proizvod, slijedili takvu praksu. Većina njih ne bi preživjela ili bi ostala na aparatima, ali neki od njih bi mogli doživjeti drugu mladost.



Komentari

12. listopada 2006. 08:55

Kad mi se Eudora pocela raspadati na 30K mailova u bazi, skontao sam da je vrijeme za prelazak... zadnjih par godina sam na TheBat-u - IMHO apsolutno najboljem, najbrzem, najkonfigurabilnijem mail klijentu kojeg sam imao prilike vidjeti.

Doduse, treba vremena da se sve podesi, ali zato radi k'o atomski sat, nema opcije koja se ne moze podesiti. :) A, sve leti, brzo sucelje, brzo pretrazivanje, brzo sortiranje/filtriranje, sve je brzooooo! ;-)

Probao sam i Thunderbird, ali mi je sve preveliko, nezgrapno, nekofigurabilno (hence the plugins) i sto je najvaznije - na mom Celeronu 733 se vuce k'o krepana macka (kao i sve ostalo s "Mozilla" GUI-em).

12. listopada 2006. 09:34

Ne čudi me sve to za TheBat, vidim da ga radi RITLabs ekipa koja je nekada radila i odličan DosNavigator.

12. listopada 2006. 10:19

Drugi dragulj među Windows mail aplikacijama je definitivno . Malo je ružnjikava u odnosu na The Bat! ali meni je preodlična.

12. listopada 2006. 11:28

@vuk, nisam ni skonato da se radi o istoj ekipi. Sto reci, kad je i DosNavigator do nogu potukao jednog Nortona. ;-)

Kvaka je jedino u tome sto ni DosNavigator, ni TheBat nece postati mainstream. Nema podilazenja! ;-)

12. listopada 2006. 12:56

@cacan: instalirao sam TheBat! Home Edition na USB stick (zapravo instalirao sam ga na računalo i onda prije prvog pokretanja prebacio na stick i pokrenuo) i nakon samo nekoliko trenutaka odustao sam od Opera Mail klijenta. TheBat! je nadnaravno brz, konfigurabilan, ali radi i s osnovnim postavkama. Mislim da je ovo početak jednog novog prijateljstva. ;-)