Programer ili ubojica?

događaji

Zabavni test pod nazivom Programming Language Inventor or Serial Killer dobio je danas na aktualnosti. Hans Reiser, stvaratelj i glavni programer ReiserFS datotečnog sustava, uhapšen je zbog sumnje da je odgovoran za nestanak i smrt svoje žene Nine Reiser.

Od svibnja 2004. Nina i Hans ne žive zajedno, a ona je podnijela i zahtjev za razvod. Od dana Nininog nestanka do privođenja, Hans je na svojem blogu nastavio s normalnim postovima, a samo jednom spominje cijeli slučaj. Članak, kojeg Hans citira, otkriva nove elemente koji kompliciraju cijeli slučaj.

Hans je konfliktna osoba, njegova osobnost je takva da ljudima uglavnom nije ugodno ukoliko su u njegovom društvu. Oni koji su prošle godine bili na DORS/CLUC-u možda su se mogli uvjeriti u to. Uopće ne iznenađuje njegovo odbijanje suradnje s policijom. Ali...da li je to ponašanje svojstveno krivcu? To može značiti da Hans nema veze s nestankom svoje žene ili je bezobrazno lud i samouvjeren. Njegova slika, koja se pojavljuje na stranicama koje pišu o ovom slučaju, iz mlađih je dana i na njoj Hans izgleda kao odličan kandidat za spomenuti kviz o programerima i serijskim ubojicama. Netko je spomenuo kako mu on izgleda kao nasilnik, a Nina kao žrtva.

Ne znam kako izgleda spomenuti Sean Sturgeon, koji bi također mogao biti osumnjičen, ali Ninin partner, Anthony Zografos, također izgleda kao dobar kandidat za sliku serijskog ubojice.

Imamo osumnjičenog muža do kojeg vode svi putevi i partnera koji se svim silama trudi da ju pronađe. U serijama i filmovima, gdje je popularan neočekivani obrat, sve bi završilo neočekivano. Ali ovo je stvarnost...

Dosta crne kronike. Ne koristim ReiserFS na svojim računalima pa se ne brinem da li će Hansu dati da programira u pritvoru, ali svi mrzitelji FLOSS-a noćas bi mogli biti u deliriju...



Komentari

13. listopada 2006. 21:51

U pravu si, barem sto se ove zadnje tvrdnje tice: u delirijumu sam! Volim kad se potvrde moje teze o bolesti kako pojedinaca iz FLOSS-a, tako i citave FLOSS-kule! :))) A volim nekad dokaciti i onog Java-pedofila Patricka Naughtona... :)