Brzi pregled VI

blogovilinuxprogramiranjepythonweb

Jonathan Snook je objavio kratki interview s Deanom Edwardsom koji je dao nekoliko značajnih smjernica za JavaScript programere. Dean ima na svojoj stranici nekoliko trikova od kojih izdvajam zanimljivo rješenje za window.onload. Cilj tog rješenja je da se onload izvrši nakon učitavanja DOM-a, bez čekanja na završetak učitavanja slika.

O važnosti objave materijala/sadržaja u html formatu piše Rod Boothby koji je to naučio na primjeru vlastitog eseja: Web Office is all about the HTML. Rod piše i o eyeOS-u, a link na njega zahvaljuje upravo ovom blogu. Očito se i on marljivo prati što mu refereri donose. Sva sreća da Rod nije detektirao o kojem se jeziku radi, jer da je potražio neki od rijetkih online prevoditelja s hrvatskog na engleski suočio bi se s takvim užasom kojeg više ni dobar poznavatelj oba jezika ne bi uspio dešifrirati.

Arch Linux je zanimljiva nova distribucija za koju govore da ima 'jednostavnost i stabilnost Slackwarea i brzinu Gentooa'. Malo više o njemu možete doznati iz recenzije (pdf dokument) objavljene u Linux Magazineu.

Mandriva je objavila Mandriva One, distribuciju koja radi kao live CD, a moguća je i instalacija na disk. Za sada je dostupna samo članovima Mandriva kluba.

Paul Graham popularan je i među domaćim blogerima, a za danas izdvajam esej pod nazivom The Python Paradox:

if a company chooses to write its software in a comparatively esoteric language, they'll be able to hire better programmers, because they'll attract only those who cared enough to learn it.



Komentari

19. ožujka 2006. 20:06

A možebit da ti je na blog naletio tražeći stanovite hr. pjevačice? :-)

19. ožujka 2006. 20:14

Sumnjam, ne ovom blogu ne spominjem niti njezino ime niti naziv njezine pjesme. :-)