Brzi pregled IV

blogoviitlinkovilinuxweb

Šire se glasine, dionice Suna rastu, da li će ih kupiti Google?

Gaël Duval, stvoritelj Mandrake distribucije, dobio je otkaz u Mandrivi (firma nastala spajanjem Mandrakesofta, Lycorisa i Conective). Gaël bi za nekoliko dana trebao objaviti što će i kamo će dalje, a kako je Canonical baš ovih dana u potrazi za ljudima, ne bi me začudilo da tata od Mandrakea postane nova babica za Ubuntu.

Razlika između weba 1.0 i 2.0 je i više nego očita. ;-) Ali web2.0 projekti već su se počeli prodavati i prije nego što su došli u beta fazu: Fox to Acquire Startup NewRoo. Krajnje je vrijeme da na brzinu sklepamo tih nekoliko web2.0 projekata, pokupimo lovu i odemo u mirovinu na neki od naših otočića, u neko malo i mirno mjestašce. 'Ajde kume, gasi WOW i upali editor. Prije će ti web2.0 donijeti lovu nego taj Loto kojeg ionako ne igraš.'

Trebalo mi je više informacija o prastaroj stvari zvanoj DDE, tražilice mi nisu baš previše pomogle, i onda sam najzanimljivije linkove našao preko del.icio.us-a. Hm...kako mi prije nije palo na pamet da taj servis mogao biti odličan nadomjestak za tražilice?!

Da li ziheraški koristite px ili ste se uhvatili u koštac za začudnim em svijetom? Za web developere: Effective Style with em. Dobar blog koji se bavi web developmentom (neki to zovu nuklearnom fizikom), a online je tek nešto više od mjesec dana...



Komentari

15. ožujka 2006. 00:44

Stvarno su sad poceli kupovati startupe i prije nego nesto objave... Ajmo svi skupa: Dubble bubble! ;)

16. ožujka 2006. 08:28

Ja osobno jos uvijek koristim px, tek u zadnjem eksperimentu sam poceo koristiti em i izgledaju mi stvari cistije, mislim da cu vidjeti prednosti tek kad zakompliciram stvari :)

Hvala na linku za navedenu temu, trazio sam nesto iscrpnije upravo o tome.